Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΟΥΓΚ



Είναι αξιοσημείωτο και μαζί ανησυχητικό: όλο και πιο πολλοί σοβαροί και προσεκτικοί άνθρωποι παρασύρονται από τις ψεύτικες ειδήσεις που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο, τις οποίες και αβασάνιστα κοινοποιούν. Δείγμα ενδεχομένως μιας ροπής προς εκτόνωση του συλλογικού μας ορμέμφυτου.

Έχετε ακούσει τίποτε νεώτερο για εκείνες τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει ο Σαμάρας, ο Βενιζέλος και ο Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis; Κάτι πήρε το αυτί μου ότι «ταξιδεύουν» για το αρχείο.

Παίκτης του  Game of Love εξηγεί σε συμπαίκτρια του τι σημαίνει η λέξη «ερήμην»: το ερήμην είναι ότι βγαίνεις κάπου και δεν έχεις τι να κάνεις... δηλαδή πας εκεί και δεν σ’ αρέσει... ερήμην... δηλαδή λέω εγώ σ’ έναν φίλο μου που θα πας σήμερα, θα πάω για καφέ... ερήμην, δεν ξέρω δηλαδή τι θα κάνω... Το πιάσαμε.

Στα ευχάριστα νέα των ημερών, η παραίτηση ΟΛΩΝ των Χιλιανών καθολικών επισκόπων ως διαμαρτυρία για τη κάλυψη σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης!

Που είναι ρε παιδιά αυτοί οι περίφημοι (και προπάντων... περήφανοι) σύλλογοι των ξεριζωμένων Ποντίων και Αρμενίων να πουν κάτι για τους Παλαιστίνιους;

Δεν θα πω πολλά για το «πέσιμο» των Πόντιων τραμπούκων (άμα τι και χρυσαυγιτών) στον Γιάννη Μπουτάρη. Μία μόνο φωτογραφία θα αναρτήσω «κεντράροντας» σε αυτόν τον πατέρα που, με το παιδί του αγκαλιά, συμμετέχει στους προπηλακισμούς. Μία φωτογραφία – καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πληγής.

Κατά πως γράφει ο Τάσος Μαρκουλίδης στο Kavala Portal,  μεγάλο πρόβλημα προκάλεσε στην παράταξη της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα μια ανάρτηση που έκανε το βράδυ του Σαββάτου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο σύμβουλος – μέλος της Χρήστος Πασχαλίδης. Βοηθήστε με όμως. Υπήρξε όντως δημοτικός σύμβουλος με το όνομα Χρήστος Πασχαλίδης; Γιατί εγώ πρώτη φορά τον... πετυχαίνω!

Με βάση το οπτικό υλικό από την επίθεση που δέχτηκε ο Μπουτάρης, δεν θα έπρεπε να είχε επέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη έχοντας ως «βάση εκκίνησης» τον Αντιρατσιστικό νόμο;

Και να το ξεκαθαρίσω μια και καλή: οι περισσότεροι σύλλογοι που προσδιορίζονται μέσω των φυλετικών τους χαρακτηριστικών, δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τη Μνήμη, ούτε με την Ιστορία. Πρόκειται για μία φολκλορική χλαπάτσα από ημιμαθείς γραφικούς εντός της οποίας «ευδοκιμούν» επιτήδειοι παραγοντίσκοι και κάθε είδους καπηλευτές. Απότοκα μάλλον μιας πολιτικής πορνογραφίας που μας ορίζει από το ’80 και μετά.

Σύνδεση με το προηγούμενο:

Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας, διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και (αν δεν κάνω λάθος) είναι πρόεδρος πνευματικού σωματείου με την επωνυμία Θουκυδίδειος Ακαδημία. Λογικά θα είναι μέλος ή στέλεχος και κάποιου Ποντιακού συλλόγου καθότι και ο ίδιος (περήφανος) Πόντιος. Το όνομα του, Νίκος Ξανθόπουλος. Γράφει:  Παρακολουθώ τις εκδηλώσεις Μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δυο ημέρες τώρα. Ξεχωρίζω από την ομιλία της Παρασκευής δυο σημεία. Το πρώτο αφορά την μη αναγνώριση της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο...

Σκεφτείτε: αυτός που κομίζει τόσους κοινωνικούς και πολιτικούς τίτλους, αυτός που (υποτίθεται) νοιάζεται και «καίγεται» για τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ΑΓΝΟΕΙ ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο όρισε με νόμο από τον Φεβρουάριο του 1994 (φέρει την υπογραφή του Άκη Τσοχατζόπουλου), ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, την 19η Μαΐου.

Τελικά η πάλη των τάξεων θα μείνει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία θα σαμποτάρει την πρωτοβουλία της    κολχόζνικης ιδιοκτησίας δημιουργώντας ένα σεχταρισμό αποπροσανατολίζοντας τις μάζες σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης ...

Πέρασε λίγο στο «ντούκου» αυτό με το ελληνόπουλο που σκότωσε με το όπλο του (χρυσαυγίτη) πατέρα του 9 συμμαθητές του στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ή εγώ δεν παρακολουθώ τα «σωστά» δελτία ειδήσεων;

Φαντάζεστε τι θα λέγονταν και τι θα γράφονταν αν στη θέση του βρισκόταν κανένα προσφυγόπουλο;

Και ξαφνικά όλοι αρχίσαμε να μιλάμε για το... Ίλιντεν! Τέτοια γνώση συσσωρευμένη που την κρύβαμε τόσα χρόνια;

Στα αμιγώς ερωτικά θέματα, οι ξενέρωτοι Γάλλοι ποινικοποίησαν το... καμάκι! Προβλέπω κύμα Γαλλίδων τουριστριών στα πάτρια εδάφη και την Κουντουρά να εκθειάζει τα... προσόντα μας!

Όχι που δεν θα ήταν σεσημασμένος για ποινικές υποθέσεις κάποιος από αυτούς που προπηλάκισαν τον Μπουτάρη. «Μάτι έβγαζαν» τα μπουμπούκια...

Καλέ, πήρε τίποτε το αυτί σας από δηλώσεις συμπαράστασης του λαλίστατου προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στον «συνάδελφο» Μπουτάρη; Γιατί το δικό μου... δεν!

Ο πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και σφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας. Ο Μπουτάρης; Όχι! Ο Ιωάννης Μεταξάς σε τηλεγράφημά του την 11η Νοεμβρίου του 1938, για τον θάνατο του Τούρκου ηγέτη.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα το (προφανώς διορισμένο από τον Ιωάννη Μεταξά) Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ. H ονομασία της οδού επανήλθε το 1955 μετά το πογκρόμ της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Αχ αυτή η Ιστορία! Είναι να μη... μιλήσει!

Ο γνωστός (μ)πατριώτης μού παροτρύνει να βγάλω το σφυροδρέπανο από τα μάτια για να τα δω λίγο καλυτέρα όλα... Ειλικρινά το προσπάθησα, άλλα μόλις το έβγαζα, τσουπ, παρουσιάζονταν τα... κονσερβοκούτια! Διχάζομαι!

Επίκαιρη ανάρτηση του Βαγγέλη Παππά: Έχω μία απορία. Όταν ο Τσίπρας έλεγε "τι έχουν οι μολότωφ" ήταν υπέρ της βίας; Πρώτον, αυτό με τις μολότωφ και τον Τσίπρα ήταν μία (ακόμη) παραπολιτική παπαριά του Βηματοδότη, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από κανένα επίσημο στοιχείο. Και δεύτερον, μία τέτοια «απορία» λίγες μόνο μέρες μετά και τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, απλά «αθωώνει» τους τραμπούκους και τους εν δυνάμει εκτελεστές. Αυτό (και μόνο αυτό)!

Στο γνωστό «ραδιοφωνικό καταφύγιο» των πάσης φύσεως σαλταρισμένων, ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Καβάλας κύριος Τσουφλίδης δηλώνει πως: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ο ηθικός αυτουργός για ότι συνέβη… Όχι για να δείτε ότι το.... φολκλόρ καλά κρατεί.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «νομιμοποίησε» τον πολιτικό ακτιβισμό, ακόμα και στην πιο ακραία του μορφή. Μάλλον όταν ο Καλαμπόκας σκότωνε τον Τεμπονέρα, θα... διάβαζε!

Όπως είμαι αντίθετος στο να ψηφίζουν ετεροδημότες για δήμαρχο, άλλο τόσο είμαι και στο να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Διότι αγάπες μου δεν γίνεται, και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος. Σωστά;

Και όπως είπε και ο Χάρυ Κλυν... Ουγκάγκα μπουμ μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα. Δ Ι Α Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Ν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου