Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ


Διάβασα με μεγάλη προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό, την (ας τη πω) επιστολή του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου προς την κυβέρνηση και τα κόμματα που φέρονται ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναδοχής και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πέραν της βασικής μου διαφωνίας με τον σεβάσμιο ιεράρχη, θέλω να σταθώ σε μία πολύ ιδιαίτερη αναφορά του. Γράφει:  Μέ ὅση κατανόηση καί ἐάν θέλει νά δεῖ κανείς μιά μικρή μειοψηφία ἀνθρώπων, ἡ κατανόηση αὐτή ἔχει ὅρια.
Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι πρέπει νά καταλάβουμε ὅτι δέν δικαιούμεθα τά πάντα σέ αὐτή τή ζωή.

Δεν ξέρω, μπορεί και να μου τα έμαθαν λάθος τα διδάγματα και τις πράξεις του Χριστού, αλλά στο δικό μου μυαλό (αλλά κυρίως στη ψυχή και τη καρδιά), ο Χριστός έχει ταυτιστεί με την Αγάπη προς τις μειοψηφίες. Τις κατατρεγμένες μειοψηφίες. Τις πονεμένες. Αυτές που οι εξουσίες (πολιτικές, θρησκευτικές, στρατιωτικές), έκαναν τα πάντα για να τις εξοντώσουν. Ενίοτε και με το πρόσχημα των «ορίων».

Ναι, οι άνθρωποι μπορεί να μη δικαιούνται τα πάντα στη ζωή, αλλά ΟΛΟΙ οι άνθρωποι δικαιούνται να επιλέγουν τη ζωή που τους ταιριάζει. Για παράδειγμα, να μπορεί να επιλέξει ένας ομοφυλόφιλος να γίνει ιεράρχης! Χωρίς να ντρέπεται, αλλά κυρίως χωρίς να κρύβεται!

Ο κύριος Παύλος λέει και κάτι άλλο «περίεργο» και «σκοτεινό» προς τον επίλογο της επιστολής του: Εἶναι σημαντικό νά καταλάβει ἡ κ. Φωτίου ὅτι μιά Κυβέρνηση δέν εἶναι προοδευτική γιατί «ἐκσυγρονίζει» τά κολαστήρια τῶν παιδιῶν καί ἀπό τήν Σκύλλα τά στέλνει στήν Χάρυβδη, ἀλλά ὅταν τά καταργεῖ καί δημιουργεῖ προϋποθέσεις γιά τό φυσιολογικό μεγάλωμα τῶν παιδιῶν.

Με μία απλή και πρόχειρη «μετάφραση» των λεγομένων του, ο Χατζιδάκις, ο Κουν, ο Τσαρούχης, ο Ιωάννου, ο Χριστιανόπουλος, ανήκουν στη κατηγορία της... Χάρυβδης! Να με συγχωρεί η αγιότητά του, αλλά από τούδε και στο εξής, η θυγατέρα του Ποσειδώνα και της Γαίας, θα μου είναι εξόχως συμπαθητική!

Στα (πολύ) δικά μας, η Χρυσηίδα Δημουλίδου το έχει ρίξει στα game of thrones!

Εγώ πλέον έχω πάψει να ανησυχώ για τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Τους «προστατεύει» η σκέψη του Μακάριου Λαζαρίδη.

Υ π έ ρ ο χο κείμενο του Διαμαντή Αξιώτη με «πρωταγωνιστές» τον βασιλέα Παύλο τον Β΄ και το... άγαλμα του Μωχάμετ Άλη, που δημοσιεύτηκε στα Νέα υπό τον θεσπέσιο τίτλο, Ο Τον Κόσμον Κοσμών. Απολαύστε το εδώ: http://www.kavalapost.gr/200430/o-ton-kosmon-kosmon/

Το κάψτε τους ζωντανούς που φώναζαν οι νεοναζί και οι φασίστες της Μυτιλήνης για τους πρόσφυγες, η Νέα Δημοκρατία το «μετέφρασε» σε ανοχύρωτη χώρα και απώλεια αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων.

Όπως μας ενημερώνει ένας «θεωρητικός» ονόματι Σάκης Μουμτζής, οι κομμουνιστές της Μακρονήσου... παραθέριζαν! Τώρα περιμένω με αγωνία να μάθω πως περνούσαν και οι Εβραίοι στο Άουσβιτς.

Από χθες προσπαθώ να «πιάσω» τον συμβολισμό της δήλωσης του Απόστολου Γκλέτσου ότι ο Τσίπρας είναι ο Μέσι της πολιτικής, αλλά εις μάτην! Σκοντάφτω στα... φάουλ!

Από ρεπορτάζ της Πρωινής: Ο Βασίλης Βασιλικός μνημόνευσε το έργο του Λευθέρη Αθανασιάδη και του Νίκου Ρουδομέτωφ. Χάρη σε αυτούς ξέρουμε την ιστορία της Καβάλας, είπε χαρακτηριστικά. Και καλά από τον αείμνηστο Ρουδομέτωφ. Από τον συγχωρεμένο τον Αθανασιάδη όμως τίνι τρόπω; Προβληματίζομαι!

Στη μεσημεριανή του εκπομπή, ο ρεπόρτερ – δημοσιογράφος (ενίοτε και διασκεδαστής) Γιάννης Κομνηνός, με στυλ αγανακτισμένου πολίτη, απεφάνθη (στα πολύ σοβαρά) ότι στη πόλη δρουν δύο ομάδες κακοποιών. Η μία στις ανατολικές συνοικίες και η άλλη στις δυτικές. Προς τεκμηρίωση μάλιστα των λεγόμενών του, προχώρησε σε αποκαλύψεις που θα ζήλευε ακόμη και ο... Σόμπολος! Βάσει αυτών, στις μεν δυτικές συνοικίες δρουν οι γύφτοι (από τουρκόγυφτους μέχρι βουλγαρόγυφτους), ενώ στις δυτικές, αυτοί που κατοικούν στη δομή φιλοξενίας στου Ασημακοπούλου! Όπερ σημαίνει, η εγκληματικότητα στη Καβάλα είναι έργο των γύφτων και των προσφύγων! Αποκάλυψη που χαροποίησε ιδιαίτερα τα ακροδεξιά μπουμπούκια και τους καθ’ ημάς ρατσιστές και φασίστες. Εβίβα βρε!
Μη σας διαφύγει η σημαία στο βάθος!
Η Ελένη Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε σε πρωινάδικο του EpsilonTV και δήλωσε ότι «κατέχει» τον... συνδυασμό που σκοτώνει! Είναι ΚΑΙ ωραία ΚΑΙ μορφωμένη! Όχι ότι περίμενα καλύτερη ατάκα από την συντρόφισσα, αλλά βρε κούκλα μου (εκ του... ωραία), μορφωμένη και στο Φτιάξε Καφέ Να Στα Πω μου «βγαίνει» κάπως... ξανθό!

Ο Μαντούβαλος χαρακτηρίζει τον Ρουβίκωνα συμμορία! Ο Μαντούβαλος που διέπρεψε στα μπραβιλίκια!

Να θεωρήσω τυχαίο το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, προέρχονται (σχεδόν όλοι) από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν χρειάζονται πολλές κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις για να ερμηνευτεί η στάση των σημερινών Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες. Αν είχατε την ευκαιρία (μα και τη τιμή) να μιλήσετε ποτέ με πρόσφυγες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία το ’22 και να τους ρωτήσετε πως τους υποδέχτηκαν τα εδώ «αδέλφια» τους, θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Ονομάζεται Μυρσίνη Ουζουνέλλη, δηλώνει γιατρός Δημόσιας Υγείας (;) και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Σε άρθρο της που δημοσιεύεται σε ιστότοπο της Λέσβου, μας λέει ότι επισκέφτηκε την Μυτιλήνη για να περάσει τις διακοπές του Πάσχα και από τις πρώτες κιόλας μέρες στο νησί της δημιουργήθηκε η εντύπωση από αυτά που είδε και άκουσε, ότι υπάρχει μια βόμβα δημόσιας υγείας! 

Η εν λόγω «γιατρός δημόσιας υγείας», παραθέτει και στοιχεία από... πολύ έγκυρες πηγές, τις οποίες όμως δεν αναφέρει πουθενά. Με βάση αυτά, στη Λέσβο έχουν εμφανιστεί ήδη 30 (στρόγγυλος αριθμός) κρούσματα του ιού HIV, ιό που «κουβαλάνε» μαζί τους εκδιδόμενες γυναίκες - μετανάστριες από την υποσαχάρια Αφρική!

Λίγα χρόνια μετά και τα φαντάσματα του Λοβέρδου επιστρέφουν με... εξωτικά σενάρια και με τη σφραγίδα του Χάρβαντ!  

Δημήτρης Βίτσας: Απαράδεκτο να μην έχουν γίνει συλλήψεις όσων προκάλεσαν τα επεισόδια σε βάρος των προσφύγων-μεταναστών. Συνεπώς, και αμαρτία ουκ έχω...

Επειδή διαβάζω και ακούω διάφορα, μπορώ να ρωτήσω και ΄γω κάτι; Στις χώρες της δυτικής Ευρώπης τι ακριβώς ισχύει για τα προ-νήπια; Υπάρχει ή όχι υποχρεωτική εκπαίδευση για την ηλικία τους; Ρωτάω γιατί βλέπω πολλά πολιτικά τσαλαβουτήματα επί του θέματος και όσο νάναι μία επιφύλαξη ως προς τις γνώσεις (και τις προθέσεις) των εμπλεκομένων την έχω.

Διόλου παράξενο και περίεργο που το ΚΚΕ (μαζί με όλο τον κομματικό και πολιτικό κατιμά) τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Το θετικό είναι που δεν προτείνει τον εγκλεισμό των ομοφυλόφιλων σε ψυχιατρεία, όπως «συνηθιζόταν» επί... υπαρκτού!

Με τα όσα «τρέχουν» στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό δεν έχω τη παραμικρή επαφή. Δεν γνωρίζω τίποτε από τα «διακυβευόμενα», οπότε δεν μου πέφτει και λόγος. Όταν όμως «εμφανίζεται» μπροστά μου ανάρτηση του σημερινού του προέδρου, μία αναγούλα την παθαίνω! Τι έγραψε ο κύριος Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς το 2016 επισκεπτόμενος το Σούνιο; Ιδού:  
Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες Ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο.

Αν και δεν πρέπει, θα παρακάμψω το μεγαλοπρεπές «ωμέγα» στη λέξη ρωμιοσύνη και θα ρωτήσω τα απλά και τα αυτονόητα: πριν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός διορίσουν τον κύριο Πρωτοπαπά στη θέση του προέδρου ενός οργανισμού, δεν «έψαξαν» καθόλου στα «πολιτικά του κιτάπια»; Δεν μπήκαν στο κόπο να δουν τα «θεωρητικά του κατορθώματα», τα «ιδεολογικά του κατασταλάγματα»; Να εκτιμήσουν βρε παιδί μου τις απόψεις του; Στο γόνατο όλα;

Το ωραίο είναι ότι η καταγγέλλουσα Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για... κυβερνητικούς ψεκασμούς! Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των... εξωγήινων!

Κι άλλο κυβερνητικό ατόπημα! Εν προκειμένω, πολιτικό, πολιτιστικό και πνευματικό μαζί! Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Διονύση Μαλούχου που μέχρι χτες ήταν στο τιμόνι του (εξαιρετικού) 3ου Προγράμματος! Οι διαβασμένοι και οι ξεχωριστοί σε αποδόμηση; Πολύ το φοβάμαι!

Αυτό του Γιούνκερ ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα του, με κάνει... τούρκο!

Πάλι άπατρις γαμώτο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου