Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...

Λίγες ώρες μετά τον βανδαλισμό του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας, αναρτήθηκε στο KAVALA POST ένα ρεπορτάζ για τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και προορίζονται για τη φιλοξενία των προσφύγων (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Χωρίς να συσχετίζω τα δύο γεγονότα, αντιγράφω (επακριβώς) ένα μικρό μέρος από τα σχόλια που ακολούθησαν:

Kiriaki Daskaloudi: Χλιδι…μωρε μπραβο..κατι ανθρωποι π κοιμουνται στα παγκακια τους βλεπετε ..κυριοι;;;η μπα….
Dimitra Stogianni: Για τις ελληνικες οικογενιες δεν τους νοιαζει για τους προσφηγες τα παντα και επιδοματα και στεγη μπραβο
Natasha Skamagki: Περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Αντί να ανοίξουν το σχέδιο πόλεως και να γεμίσει η περιοχή μαγαζιά, beach bars, μεζονέτες και διαμερίσματα διακοπών καθώς και χώρους πράσινου, θα καταντήσει η παραλία των προσφύγων που έρχονται να συμπληρώσουν τους γύφτους!
Κωστας Χαζαριδης: πληρωστε μαλακες Ελληνες…να ερθουν οι λαθρο να βολευτουν

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα παραπάνω «μουγκρητά» είναι και ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί σήμερα στην τοπική κοινωνία για τους πρόσφυγες, σίγουρα όμως καταγράφουν μία (να πω ισχυρή;) «τάση» που, στην προκειμένη συγκυρία, «έρχεται» να συμπληρώσει τα όσα ακολούθησαν της είδησης του βανδαλισμού. Ιδού μερικά από αυτά:

Γιάννης Χαζαρίδης: Έσπασαν το μνημείο των εβραίων στην Καβάλα. Με προβοκάτσια απαντούν στο Κόσερ. Η ηλιθιότητα των αναρχοκομμουνιστών δεν έχει όρια. Πόσο ποιο κάφρος μπορείς να γίνεις;
Σοφια Καβαλα Μακεδονισσα: Μισές δουλειές, σπαστο ολόκληρο τουλάχιστον τι τσαπατσουλιες είναι αυτές
Mak Mag: καλα το καναν….!!!!!

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο «ηλεκτρονικός εξτρεμισμός», εκτός από την εκφραστική του βαρβαρότητα και το νοητικό του αχαλίνωτο, αποτελεί το ιδανικό «προθερμαντήριο» για πράξεις και συμπεριφορές ακραίας εκτόνωσης. Το ότι η μέχρι τώρα «δυναμική» του στην πόλη περιορίζεται σε ρίψεις γουρουνοκεφαλών στις εισόδους οθωμανικών κτισμάτων, σε γιουχαΐσματα και πρόγκες δημοσίων προσώπων και σε βεβηλώσεις μνημείων, δεν επιτρέπει καθησυχασμούς και χαλαρώσεις. Τουναντίον, απαιτεί εγρήγορση και άμεσες απαντήσεις.

Ναι, θα συμφωνήσω, «απάντηση» είναι η Γνώση και η Παιδεία (διαβάστε οπωσδήποτε τις παρεμβάσεις του κυρίου Βαπορίδη και του Κυριάκου Λυκουρίνου), «απάντηση» είναι τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά μηνύματα των κομμάτων της Αριστεράς (και δυστυχώς μόνο αυτών), «απάντηση» είναι και οι (ελάχιστες) δημοσιογραφικές φωνές που επιμένουν στον «μοναχικό τους αγώνα», αλλά χωρίς την έμπρακτη στήριξη των θεσμών της πολιτείας, καμία από αυτές τις «απαντήσεις» δεν είναι σε θέση να τερματίσει το κακό. Το πολύ μέχρι να το… καλμάρει!

Όσο η Δικαιοσύνη απέχει από αυτές τις υποθέσεις… όσο οι Εισαγγελείς αδυνατούν να αντιληφθούν τους κινδύνους που εκκολάπτει η γλωσσική εξαλλοσύνη των μισάνθρωπων του διαδικτύου, επιμένοντας να «αγνοούν» το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη ρατσιστική ρητορική… όσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «αρνείται» να βγει από το «ηθικολογικό της καβούκι» και να αναμετρηθεί με τα ανώνυμα στίφη των ναζιστών… όσο η Αστυνομία, απλά, παρακολουθεί… οι βανδαλισμοί, οι απειλές και το μίσος θα προετοιμάζουν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου