Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΤΡΕΝΤΙ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τραγουδοποιός: Φάγαμε μεγάλη απογοήτευση με τον Τσίπρα, ήμασταν λίγο άδικοι με τους προηγούμενους… Ε, άντε βρε, να επανορθώσουμε!

Στον χρυσαυγίτικο Στόχο διαφημίζεται (και φυσικά πωλείται) η σημαία της 21ης Απριλίου, στην τιμή των 28 ευρώ! Φτήνια!

Ονομάζεται Σεμίραμις Βούρλου και είναι υπεύθυνη πολίτικου γραφείου. Σημειολογικό;

Καλέεεε!!! Τώρα το ανακάλυψα! «Κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο η Βραδυνή! Και όχι μόνο «κυκλοφορεί», αλλά φιλοξενεί και άρθρα του Γιώργου Καλαντζή του Ρεφενδάριου!

Σχόλιο του Έλληνα Sakis Kreasidis, άμα της ανακοινώσεως της άφιξης των πρώτων προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου: Αντε καλοδεχτυτετους!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δίνει συνέντευξη-ποταμό στο Πρώτο Θέμα και καταλήγει με την εμφαντική δήλωση: Διαβάζω το Πρώτο Θέμα κάθε Κυριακή, και μάλιστα είμαι εντυπωσιασμένος που αντέχει ενώ οι άλλες εφημερίδες πέφτουν! Ταγός του πνεύματος!

Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση του Κωστή Σιμιτσή, θα πετούσα από τη χαρά μου μετά από το σχόλιο της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ για την ομιλία του (προπάντων όμως για τη… φωτογραφία του) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας!

Πέρα από την πλάκα όμως, η ομιλία του μακράν η καλύτερη των… τοπικών!

Για συγνώμη, ρε παίδες (και σύντροφοι)! Πού είναι το κακό που αγόρασε σπίτι στις Βρυξέλλες η Σπυράκη; Δηλαδή, αν το αγόραζε στην Κρήτη ή στην Πάτμο, θα άλλαζε κάτι;

Νάτα και τα χαμπέρια από το καλλιτεχνικό μέτωπο των… προλετάριων! Με μια ανυπόγραφη ανακοίνωση από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι υπεύθυνοι του δήμου ανακοίνωσαν ότι ο Κώστας Καζάκος δεν βρήκε στην Πάτρα το απαραίτητο χρηματικό ποσό για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα (ω ναι, τον Οιδίποδα επί  Κολωνώ) και θα το πράξει αυτό με τη βοήθεια ενός… ιδιώτη στην Αθήνα. Μέχρι τότε, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα… αγραναπαύεται!

Δημοκρατική Ευθύνη θα λέγεται το νέο κόμμα υπό τον Αλέκο Παπαδόπουλου. Αχ, αυτή η… πασοκική μήτρα!

Όπα! Μόλις τώρα πήρα στα χέρια μου το δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου για το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Απριλίου! Μιλάμε, σκίζει ο σύντροφος Τσομπανόπουλος! Κατ’ αρχάς τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου, γεγονός που μας «οπλίζει» με επενδυτικά οράματα. Κατόπιν, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού πήγαν (στο γραφείο του, εννοείται) και του τραγούδησαν το παραδοσιακό ανοιξιάτικο τραγούδι Τα Χελιδονίσματα, κρατώντας στα χέρια τους χελιδόνια (!) και καλαθάκια με λουλούδια. Μετά, είχαμε ένα τουρ στο Ηράκλειο (με όλα τα έξοδα πληρωμένα) για το συνέδριο της ΚΕΔΕ (του Πατούλη) με θέμα την κλιματική αλλαγή. Θα σας γελάσω αν εκεί μίλησε για τις επιπτώσεις από την καύση των καλαμιών, σπορ που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στον δήμο του.

Μακράν τα δύο καλύτερα σχόλια με αφορμή το λάθος της επιγραφής που ενημερώνει τους επισκέπτες ότι ο χώρος ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Και τα δύο, εστιάζουν… αισθητικώς! (Σύνταξη – ορθογραφία, ανέγγιχτη)

Τελικα βλέπουμε ότι το κανονικό λάθος είναι στο σύνολο που είναι τελειος ακαλαίσθητο…. Κανείς δεν σκέφτηκε την τέχνη που στην Ελλάδα μας ήταν η πρώτη….. Αρχαιολογικός χώρος με «Στάμπα» ταμπέλα;;; Γλύπτες δεν έχουμε σε αυτή την χώρα;

Σε ποιόν ανέθεσαν να γράψει το λογότυπο…?… Μπακάλης ήταν?… έπειτα αυτό το μνημείο, δεν μπαίνει έτσι ξεκάρφωτα, Πρέπει να είναι επάνω σε έναν υπερυψωμένο λοφίσκο,.. περίπου 2-3 μέτρα, στην κορυφή και γύρω -γύρω ένα ωραίο παρκάκι με λουλούδια (εποχής κάθε φορά), με όμορφα χαμηλά κάγκελα, και έναν μικρό διάδρομο η σκαλοπάτια μαρμάρινα, φιλοτεχνημένα ανάλογα με τον χώρο και την ιστορία του, αυτό μοιάζει σαν …αγγαρεία, έτσι σκαλίσαμε μία πέτρα , με τα σύμβολα τα ανάλογα και πέρα βρέχει?… δεν είναι έτσι,… Αμφιβάλω αν το προσέξει η αν θα το φιαβάσει κανείς , αν δεν του το δείξουν και αυτή η ανορθογραφία, σπάζει κόκκαλα.

Μπορώ μία ερώτηση; Ποια υπηρεσία έδωσε την άδεια για να «υψωθεί» ο (φωτεινός) Σταυρός στο ύψωμα επάνω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής; Ή μήπως για τις «επιφοιτήσεις» ισχύουν άλλοι νόμοι και κανονισμοί;

Πώς ονομάζεται ο Γαλάτης γυναικολόγος με ειδικότητα στις αμβλώσεις; Αστορίξ!

Γρηγόρης Ψαριανός: Όσοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον παίρνουν. Εμ οπορτουνιστές, εμ… κουσουρλήδες!
Γρηγόρης Ψαριανός (συνέχεια): Αυτό εδώ το «οικόπεδο»  είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου. Μακράν! Και ζουν σε αυτήν 11 εκατομμύρια μαλάκες. Θα μπορούσε να λογισθεί και ως… αυτοκριτική!

Όταν γίνεται κάτι θετικό, οφείλεται «στην προσπάθεια όλων». Όταν δεν γίνεται τίποτε, φταίει η κυβέρνηση! Αθάνατοι πασόκοι!

Και να σκεφτείτε ότι ο Δένδιας θεωρείται από τους… σοβαρούς τους!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την έκθεση documenta14 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Οι Ναζί ξανάρχονται, με άλλα μέσα. Θα τους υποδεχθείς ή θα τους αποκρούσεις; Λέω το πρώτο, αλλά αν είναι να με μαστιγώσεις… ανακαλώ!

Παράλογη πέρα για πέρα η απόφαση της χρηματικής εγγύησης που επέβαλε το δικαστήριο για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Παράλογη και απάνθρωπη!

Μπροστά στον Μητροπολίτη Πειραιώς, η Ελεύθερη Ώρα είναι… σαπουνόπερα!

Και τώρα κάτι το… γλωσσικόν από τον (Ρεφενδάριο) Γιώργο Καλαντζή: Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη στην έννοια «ψεύτης» γράφει Τσίπρας! Ψάχνω να βρω τι γράφει στην έννοια… μπαρούφας!

Κι άλλο βαρυσήμαντο από Καλαντζή: Σίγουρο είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι 4-0 στην Καβάλα. Το βέβαιο είναι ότι θα είμαι στους 4, δεν ξέρω αν θα είμαι δεύτερος ή τρίτος… Νά, κάτι τέτοια ακούω και διαβάζω και στο τέλος θα ρίξω δαγκωτό… Πασχαλίδη!

Ο οποίος (Καλαντζής) επαίρεται ότι είναι ο μοναδικός στην Καβάλα που δεν έχει ψηφίσει ένα μνημόνιο. «Ξεχνώντας» βέβαια να μας πει ότι την περίοδο που ψηφίζονταν τα Μνημόνια, ΔΕΝ ήταν βουλευτής!

Α, και για να μην το ξεχάσω. Το βατόμουρο θεωρείται «σούπερ σεξουαλική» τροφή για τους άνδρες. Πού με χάνεις πού με βρίσκεις, σε… βατομουριές!

Άρθρο γεμάτο αγανάκτηση του (Θανασάκη) Χειμωνά για τη φτώχεια. Ο Χειμωνάς που πριν δύο-τρία  χρόνια έκανε πλάκα με τα παιδιά που δεν είχαν κολατσιό στα σχολεία.

Αλέξης Τσίπρας: Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα… Σύντροφε, μπάστα γιατί αν είναι να το «πάμε» σύμφωνα με τον μύθο, σε βλέπω να φτάνεις μόνος στην Ιθάκη!

Η σύζυγος του δημάρχου της καρδιά μας, Μαρίνα Πατούλη, δήλωσε ότι δεν θέλει να την βλέπουμε σαν… sex symbol! Καιρός είναι να μας βγει και φεμινίστρια.

Νίκος Ξανθόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΔΕΥΑ Καβάλας και πρόεδρος της Θουκυδιδείου Ακαδημίας: Ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρυντικά σου λόγια, χαίρομαι διπλά επειδή προσεγγίζεις το ζήτημα των Αρχαίων Ελληνικών από μια οπτική, την οποία πεισματικά αρνείται να δεο η καθεστηκία τάξη που δεκαετίες τώρα σπέρνει κενά δαιμόνια στην χώρα μας…

Ο Άδωνις, αντί για πασχαλινές ευχές, «έβαλε» ένα μπλε αυγό να σπάει ένα κόκκινο! Το σίγουρο είναι ότι δεν το… τερμάτισε!

Ονομάζεται Χρήστος Σκαλούμπακας, είναι γιος του διοικητή της Μακρονήσου και μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Συχνά-πυκνά, «εκφράζεται» και στο twitter. Σας τον… παραδίδω: Και για να σας μιλήσω λίγο πιο ευγενικά: ο πατέρας μου σε 15 μήνες στη Μακρόνησο ιδεολογικά σας έκανε το κώλο φαράγγι της Σαμαριάς… Εγώ τα επόμενα χρόνια, με πιο σύγχρονα μέσα, θα σας κάνω τη σούφρα σαν τον Γκραντ Κάνυον.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, «ήρθε» και η είδηση από την Τσετσενία! Στρατόπεδα βασανιστηρίων για γκέι ανθρώπους, το ίδιο φρικτά όσο εκείνα των ναζί. Το τέρας θεριεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου