Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ... ΜΠΑΦΟΙ

Στην «κουκουεδίστικων προσανατολισμών και κατευθύνσεων» ιστοσελίδα bellosblog, αναρτήθηκε ένα άρθρο υπό τον τίτλο: Καλλιέργεια Κάνναβης για Ιατρική Χρήση, «Όχημα» για τη Νομιμοποίηση των Ναρκωτικών. Άρθρο που, σε γενικές γραμμές, αποτυπώνει τις γνωστές για το θέμα απόψεις (και «θέσεις») του Κουμμουνιστικού Κόμματος. Εδώ όμως με μία «οπτική λαθροχειρία» αισχίστου είδους, καθότι η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποθανατίζει χρήστες-ερείπια από… ηρωίνη! Δείγμα ενδεχομένως της πολιτικής και ιδεολογικής «τρικυμίας» που διακατέχει τους συντρόφους-κατοίκους του Περισσού.

Αλλά και αυτά που αναφέρονται στο «πόνημα» του μπλόγκερ, αγγίζουν πολλές φορές τα όρια του… φαιδρού. Τσιτάτα υπό μορφή «αδιαμφισβήτητου», κορώνες στα όρια του τρόμου, τεκμηριώσεις αφελούς επιχειρηματολογίας, συνθέτουν τη «γραμμή» ενός κόμματος βαθιά συντηρητικού και… νυχτωμένου! Εξ αυτών και ο τρόπος με τον οποίο «διαχειρίζεται» πολιτικά ένα τόσο σύνθετο και «λεπτό» κοινωνικό πρόβλημα. Απολυτότητες, μοναδικές αλήθειες και «λύσεις» του ποδαριού.

Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος. Επιδιώκοντας την αντιπαράθεση με την πρόταση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια της κάνναβης για φαρμακευτική χρήση (στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για την κλωστική κάνναβη), προβάλλει τις παρακάτω ενστάσεις:

Για καμία ασθένεια και σε καμία περίπτωση η κάνναβη δεν προτείνεται ως «φάρμακο επιλογής». Ακόμη και για την ανακούφιση του πόνου, οι επιστημονικές έρευνες αναφέρονται σε ισχυρά παυσίπονα. Δεν θα μπω στον κόπο να ανατρέξω σε πλείστες όσες αναφορές ειδικών και γιατρών για το θέμα. Θα επικαλεστώ αυτό που λίγο παρακάτω αντιγράφει ο ίδιος ο αρθρογράφος από σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΕΘΕΑ: Όσον αφορά τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να εξεταστεί για ορισμένες κατηγορίες ασθενών, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη νομιμοποίηση της ουσίας… Σύγχυση, αυτό-διάψευση ή άλλη μία προσπάθεια να αναδειχθεί η… κουμμουνιστική διαφορά;

Και συνεχίζει: Η ευρεία προπαγάνδα γύρω από την «ιατρική χρήση» της κάνναβης έχει αξιοποιηθεί σε όλες τις χώρες ως «όχημα» για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Ψεύδος μέγα! Σε καμία χώρα δεν υπάρχει «νομιμοποίηση των ναρκωτικών», κάτι που «επιβεβαιώνεται» και από το ίδιο δελτίο Τύπου του ΚΕΘΕΑ, που (κατά πώς φαίνεται) χρησιμοποιείται από τον «ηλεκτρονικό προπαγανδιστή» εντελώς επιλεκτικά. Τι αναφέρεται εκεί; Μέχρι σήμερα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη.

Στη συνέχεια, καταγράφονται «επί τροχάδην» μερικά στατιστικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να «εξάψουν» τον τρόμο και την ανησυχία. Χωρίς να αμφισβητώ τις «κλίμακες» και τα «ποσοστά», χωρίς να «αδιαφορώ» για τους κινδύνους που παραμονεύουν από μία υπερβολική (ή και αλόγιστη) χρήση της ινδικής κάνναβης, οφείλω να σημειώσω και την ύπαρξη ερευνών που ανατρέπουν πλήρως τη λογική των απαγορεύσεων, ειδικά σε χώρες όπου υπάρχει (με την όποια μορφή της) αποποινικοποίηση της χρήσης.

Γιατί περί αυτής (και μόνο «περί αυτής») ο λόγος. Κάτι που οι «θεωρητικοί» του ΚΚΕ, όχι απλά το «προσπερνούν», αλλά το διαστρεβλώνουν κιόλας. Να υποθέσω στα πλαίσια ενός «ιδεολογικού σκοπού» που «αγιάζει» την… καθαρότητα;

Άφησα δύο μικρές μου απορίες για το τέλος. Γνωρίζουν οι σύντροφοί μου στο ΚΚΕ τους τρόπους με τους οποίους αντιμέτωπιζαν τη μάστιγα του αλκοολισμού στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού»; Αν ναι, μήπως θα μπορούσαν να μας πουν και το «μοντέλο θεραπείας»; Και το άλλο: με δεδομένο ότι το αλκοόλ, ως ουσία, εμπεριέχει τους ίδιους (για να μην πω πολύ περισσότερους) κινδύνους από την κάνναβη, γιατί το κόμμα δεν ζητάει να… κηρυχτεί παράνομο; Ως πράξη ενάντια στην… ταξική χαλάρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου