Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει κατά πώς φαίνεται το φαινόμενο της ανθρωποφαγίας στα Κοινωνικά Δίκτυα. Οι πολίτες, απροστάτευτοι εντελώς από τη διαδικτυακή πανσπερμία ψεύδους και συκοφαντίας, τείνουν να εξελιχθούν σε μία άμορφη και πολτοποιημένη μάζα, η οποία ολοένα και πιο συχνά αποδέχεται άκριτα και αδιάφορα ό,τι της σερβίρει το επιτήδειο και αδίστακτο αληταριό της ηλεκτρονικής «ενημέρωσης». Πρόβλημα που δεν περιορίζεται πια μόνο στους «επιρρεπείς» και σε εκείνους που ρέπουν προς τη συνωμοσιολογία, αλλά επεκτείνεται με την ίδια διεισδυτικότητα και σε ένα μεγάλο μέρος των (λεγόμενων) δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών.

Βέβαια, για να συμβεί (και) αυτό, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι προγενέστεροι «εθισμοί» και τα προϋπάρχοντα «ήθη». Μη μας διαφεύγει ότι ένα κομμάτι αυτού του «προοδευτισμού» γαλουχήθηκε (και καθορίστηκε) από την «πνευματική μάστιγα» του Αυριανισμού, τα κατάλοιπα της οποίας εξακολουθούν να «ρυθμίζουν» πλείστες όσες δημόσιες εκτονώσεις. Διόλου παράξενο λοιπόν, να εμφανίζονται συμπτώματα και εκφράσεις που αναπαράγουν τα ένστικτα και την αγριάδα εκείνης της περιόδου…

Απόγονοι αυτής της «ανατροφής» ήταν και όσοι ξεσπάθωσαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή ένα παραπλανητικό (μα και χυδαίο έτσι όπως τελικά εξελίχθηκε) δημοσίευμα στα γνωστά για την… αντικειμενικότητά τους σάιτ parapolitika.gr, liberal.gr, dexiextrem (και άλλων… ασυμμάζευτων), ο τίτλος του οποίου προκάλεσε ποικιλία «ερεθισμών» και «αγανακτήσεων». Λογικό όταν κάποιοι διαβάζουν: Κρατική χορηγία στην κόρη του Δραγασάκη! Και λογικό (τόσα και τόσα έχουν δει τα μάτια τους) να πάει ο νους τους στη διαπλοκή και την «εξυπηρέτηση».

Χωρίς όμως κανείς να προχωρήσει στην ανάγνωση του ρεπορτάζ («συνήθεια» που εκδηλώνεται κατά κόρον στους τόπους οινωνικής δικτύωσης), χωρίς κανείς να δει τις «λεπτομέρειες» και τα «στρογγυλέματα» (και αυτών ακόμη των… εντολοδόχων), ξεκίνησε αμέσως η… δίωξη! Τα (άμορφα και μη) πλήθη του πληκτρολογίου βρήκαν άλλη μία ευκαιρία για να την «πουν» στα «λαμόγια της εξουσίας».

Ποια η αιτία της… εξέγερσης; Το γεγονός ότι η κόρη του Δραγασάκη επιχορηγήθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου με το πόσο των 130.000 ευρώ για τη μεγάλου μήκους ταινία που ετοιμάζει! Αυτό δηλαδή που σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρούνταν (και σωστά) όχι απλά φυσιολογικό αλλά και επιβεβλημένο, στην περίπτωση της Ρηνιώς Δραγασάκη πήρε διαστάσεις σκανδάλου! Προφανώς γιατί δεν πέρασε από το μυαλό της να… αποκηρύξει (μετά βδελυγμίας) τον πατέρας της!

Εκεί όμως που τα πράγματα «ξέφυγαν» εντελώς, ήταν όταν ορισμένοι (που λίγους δεν τους λες) κοινοποίησαν το ρεπορτάζ από τη χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα του Στόχου. Σε αυτό, οι καθ’ έξην μαχαιροβγάλτες θα προσθέσουν τον δικό τους «προβληματισμό», με ένα σχόλιο αντάξιο της βαρβαρότητάς τους. Το αντιγράφω ως απόδειξη των προαναφερθέντων: Χρειάζομαι καθημερινά 2 γραμμάρια κοκαΐνη και μισό γραμμάριο ηρωίνης. Δεν δουλεύω, γυρνάω από δω κι από κει… μένω από δω κι από κει… Είχα πάρει από τον μπαμπά μου 6.000 ευρώ και αγόραζα τη δόση μου μέχρι που με συλλάβατε είπε η Μαριάννα Δραγασάκη στην κατάθεσή της πριν τρία χρόνια όταν είχε γίνει τσακωτή από την Αστυνομία…

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ναζί του Στόχου, εκτός από την «πατάτα» να μπερδέψουν τη Ρηνιώ με τη Μαριάννα (αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει), χρησιμοποιούν ένα ανθρώπινο δράμα για να εδραιώσουν τη «ναζιστική τους καθαρότητα». Τι κι αν κάθε τρεις και λίγο συλλαμβάνονται «σεσημασμένοι» χρυσαυγίτες με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Λεπτομέρεια μες στις τόσες των έκνομων και των δολοφόνων.

Νά όμως που η αθλιότητα αυτή βρήκε «ευήκοα ώτα» ακόμη και στους «προοδευτικούς κύκλους» του διαδικτύου. Άνθρωποι «υπεράνω υποψίας», όχι μόνο «συνελήφθησαν» να κοινοποιούν τα λύματα των ανθρωποφάγων, άλλα να «χτίζουν» πάνω σε αυτά και την αντιπολιτευτική τους ρητορική. Φθηνή (και επιπόλαια) μεν, αρκούντως όμως «ελκυστική» και διεισδυτική.

Υστερόγραφα με λίγες (αλλά απαραίτητες) «διευκρινήσεις»:
Η Ρηνιώ Δραγάσακη επιδοτήθηκε και επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν η μικρού μήκους ταινίας της εκπροσώπησε τη χώρα μας σε διεθνές φεστιβάλ. Η νέα της ταινία (η πρώτη μεγάλου μήκους) είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του αντίστοιχου Γαλλικού. Βάσει του συμβολαίου, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις προβολές της ταινίας (γύρω στο 35%) θα επιστραφεί στους κρατικούς φορείς.
Η Μαριάννα Δραγάσακη, απόλυτα υγιής μετά την προσωπική της δοκιμασία, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε κρατικές δομές που ασχολούνται με την απεξάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου