Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ!




Όχι, δεν προσπερνάω τον κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη ο υψηλόβαθμος δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον (εσαεί κανίβαλο) Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Τουναντίον! Και μόνο που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος στην (ούτως ή άλλως zougla των Μέσων Ενημέρωσης) συνιστά μέγα πολιτικό και νομικό ατόπημα. Για να μην πω σκάνδαλο! Όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση η τσογλανιά και (πρωτίστως) ο φασισμός που εκπέμπει η «δημοσιογραφία» του καθ’ έξην και κατά συρροή συκοφάντη, περνάει σε δεύτερη «ανάγνωση», αφού η («παρασυρόμενη») Αυγή φρόντισε να τον «ξεπλύνει» με τον χειρότερο τρόπο! 



Στο πρωτοσέλιδο - ντροπή, η εφημερίδα της πάλαι ποτέ Αριστεράς (και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ) ταυτίζεται ευθέως με τις τακτικές του εκβιαστή, προβάλλοντας (στο εντελώς… τσίου) την πρωτοβουλία του κυρίου Παρασκευόπουλου για διερεύνηση ενδεχόμενων εγκληματικών πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη, χωρίς να μπει καν στον κόπο να αναφερθεί και να εστιάσει στα σημαίνονται. Ούτε μία κουβέντα για τις υποκλοπές, ούτε μία λέξη για την εμπλοκή της ΚΥΠ σε αυτές, ούτε ένα κιχ (έστω) για το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων συνιστά πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα! Αντ’ αυτών, φλυαρίες για την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, γενικολογίες για την ανάγκη να συναισθανθούν την ευθύνη τους και ανέξοδες κόντρες με όσους με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις προσπαθούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης.

Στην ουσία, η Αυγή αναπαράγει και εργαλειοποιεί πολιτικά ένα κατάπτυστο και ανήθικο δημοσίευμα (και από τις πρώτες αναγνώσεις, εντελώς ανυπόστατο), προκειμένου να αντιπαρέλθει στην αρνητική για την κυβέρνηση στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Προσοχή όμως! Να αντιπαρέλθει όχι με επιχειρήματα και (κυρίως) με τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στον ρόλο και την ιστορία της, αλλά μέσω του… κιτρινισμού! Ίνα δικαιωθεί και η… ροζ εκδοχή του κυρίου Καμμένου ο οποίος έσπευσε (αυτός πρώτος) να υιοθετήσει το ρεπορτάζ-κλειδαρότρυπα με τιτιβίσματα του τύπου πλήττεται το κύρος του ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η Αυγή είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Η (σχεδόν άμεση) υιοθέτηση όλων όσων καταγράφουν οι υποκλοπές σε συνδυασμό με την διάθεση των συντακτών της να προσπεράσουν στο «χαλαρό» το παράνομο της πράξης, την καθιστούν συνένοχη στη χυδαιότητα και τον φασισμό του Τριανταφυλλόπουλου. Το γνωρίζω. Θα ακουστεί υπερβολικό και «βαρύ» όλο αυτό, αλλά αν το φαινόμενο δεν χτυπηθεί εν τη γενέσει του, την ευθύνη θα την κουβαλάμε όλοι μας. Ένθεν κακείθεν των ιδεολογιών και των ρευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου