Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!



Ας κοιτάξει πρώτα ο κύριος Παυλίδης να «συμμαζέψει» τα χουντικά και ρατσιστικά ξεσαλώματα των (στενών) συνεργατών του και μετά (αν του έχουν μείνει… μούτρα) να βγαίνει και να δίνει συμβουλές και οδηγίες. Όσο δεν το κάνει, όσο κάθεται και ανέχεται τα φασιστοειδή που τον περιτριγυρίζουν, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας τη «βγαίνει» ανήσυχος και προβληματισμένος. Μα  κ α ν έ ν α!

Προς τι το… χώσιμο; Αντιγράφω μέρος από το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ο επαναπροσδιορισμός της θέσης εγκατάστασης των προσφύγων, είναι απαραίτητος ώστε να μην διαταραχθεί η τουριστική κίνηση της Καβάλας στις δύσκολες αυτές μέρες. Επιπλέον το στρατόπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την ακτογραμμή και πολύ κοντά από ευρεία ακτή λουομένων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ενώ η εικόνα που θα αναπαράγεται πανελληνίως είναι ότι εντός   της πόλεως Καβάλας ευρίσκεται Κέντρο Φιλοξενίας με την αντίστοιχη κίνηση, που, δυστυχώς, για κάποιους λειτουργεί αποτρεπτικά.

Πριν απ’ όλα, θα πρέπει κάποιοι να ενημερώσουν τον κύριο Παυλίδη ότι οι ομοϊδεάτες του στον δήμο Καβάλας έχουν πολύ πιο… προχώ πρόταση από αυτήν της εγκατάστασης των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, η οποία (κατά πώς διατείνεται) θα επιφέρει τόσα δεινά στην τουριστική κίνηση της πόλης! Να του πουν, δηλαδή, ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής – η οποία μάλιστα εκφράστηκε επισήμως από την ίδια τη δήμαρχο – είναι ο διασκορπισμός των προσφύγων στις συνοικίες και τις γειτονιές, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της… γκετοποίησης!

Πάει να πει (με τη λογική πάντα του κυρίου Παυλίδη), αν με το καλό ευοδωθούν οι προθέσεις του δήμου, οι πρόσφυγες δεν θα ενοχλούν μόνο τους λουόμενος της ακτογραμμής του Καρά Ορμάν (σόρι, του Περιγιαλίου ήθελα να πω), αλλά και εκείνους της Καλαμίτσας και της Ραψάνης (αν και όποτε δεν πλημυρίζει από τον παραπλήσιο… βόθρο)! Όπερ σημαίνει, τη… βάψαμε για τα καλά!

Και ρωτάω εγώ τώρα: τι θα γίνει, κύριε Παυλίδη μου, αν (επαναλαμβάνω: βάσει της πρότασης των ομοϊδεατών σας) οι «ενσωματωμένοι» πρόσφυγες αρχίσουν να κατεβαίνουν τα απογεύματα από το Σούγιολου (σόρι και πάλι, τον Τίμιο Σταυρό ήθελα να πω), από τα Ποταμούδια, από τον Άγιο Κωνσταντίνο, από τον Βύρωνα και τη Δεξαμενή για να δουν τα «νούμερα» του air show; Και τι άραγε μπορεί να συμβεί αν ξεμυτίσουν κάποιοι με τα παιδιά τους στο Αρχαίο Θέατρο για να δουν… Ρουγγέρη; Αυτά δεν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τον τουρισμό; Ή μήπως δεν τα σκεφτήκατε όταν υπογράφατε το δελτίο Τύπου; Εκτός κι αν δεν το είχατε πάρει χαμπάρι τι έλεγαν εδώ οι… δικοί σας με αποτέλεσμα να εκτεθείτε χωρίς λόγο και αιτία.

Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, υπάρχει και μία άλλη εκδοχή: να «ζείτε» ακόμη στην εποχή που στον Εχίνο υπήρχαν μπάρες και σύνορα! Λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου